Френският парламент прие резолюция, призоваваща Европейския съюз официално да определи частната

...
Френският парламент прие резолюция, призоваваща Европейския съюз официално да определи частната
Коментари Харесай

Франция: ЕС трябва да обяви Вагнер за терористична организация

Френският парламент одобри резолюция, призоваваща Европейския съюз публично да дефинира частната военна компания " Вагнер " като " задгранична терористична организация ", съобщи Ройтерс.

Резолюцията, която е необвързваща и алегорична, беше призната единодушно от целия политически набор.

В нея се посочват престъпленията на " Вагнер " против гражданското население на Украйна, някои от които могат да бъдат квалифицирани като военни закононарушения.
" Политическо известие "
" Изпращаме очевидно политическо обръщение ", сподели пред RFI депутатът Бенджамин Хадад от ръководещата група на Макрон " Възраждане ", която показа резолюцията. " Не сме изправени пред наемници, които търсят единствено пари. Това е терористична организация, която убива и прави кланета на цивилни, с цел да реализира политическа облага: да наложи експанзията на Русия против демокрациите на всички континенти – несъмнено през днешния ден в Украйна, само че също и в Африка и Близкия изток ".

Текстът цитира немското разузнаване, което откри, че " Вагнер е правил изтезания, осакатявания и изтезания против цивилни в украинския град Буча ".

Резолюцията упреква формацията и за закононарушения в Сирия и няколко африкански страни, в това число Мали и Централноафриканската република.

Включването на " Вагнер " в списъка на терористите на ЕС би улеснило правно и финансово битката с групата.

" Ако сте в листата на терористичните групи, става изцяло невероятно за компании или банки да работят с вас ", обясни Хадад, като даде образец с компания за чартърни полети, която може да бъде наета да транспортира войски на " Вагнер " до Африка.

Миналия месец Европейски Съюз добави " Вагнер " към своя санкционен лист на физически и юридически лица за " интензивно присъединяване в съветската нападателна война против Украйна ".

По-рано Киев благодари на литовския парламент за приемането на резолюция, определяща " Вагнер " като терористична група.

На 9 май " Таймс " заяви, че Англия също се приготвя да разгласи групировката за " терористична организация ".

В края на януари 2023 година Съединени американски щати оповестиха " Вагнер " за " транснационална незаконна организация ". В края на април съветникът по национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви, че на този стадий Америка няма желание да дефинира частната военна компания като " терористична организация ".
Пригожин: Да извадим зъбите на Макрон
Новината от Франция не се хареса на шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин.

В коментар пред руски публицисти предприемачът акцентира, че групировката му избавя хора в Централна Африка от френски бойци, които " просто им се подиграват ".

" Можем да извадим гнилите зъби от неприятните усти с клещи. Можем да извадим зъбите на Макрон, както и на всички, които разливат патогенна нечистотия ", заплаши той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР